The Quest for well-being: a collective responsibility, Toronto ON, in opdracht van VierTaal

Studiereis/conferentie naar Canada. Quest conferentie in Toronto, 10-17 november 2017 De reis is een combinatie van bezoeken aan scholen, en deelname aan de conferentie ‘The Quest for Increased Student Achievement' in Toronto, Canada. De scholen liggen in het York Region District School Board, dat bekend staat als een van de best functionerende Boards in Canada. York School District is min of meer de achtertuin van Michael Fullan; het gebied waar zijn ideeën voor het eerst breed zijn toegepast.
  • The Quest for well-being: a collective responsibility, Toronto ON, in opdracht van VierTaal
  • 2017-11-10T00:00:00+01:00
  • 2017-11-17T23:59:59+01:00
  • Studiereis/conferentie naar Canada. Quest conferentie in Toronto, 10-17 november 2017 De reis is een combinatie van bezoeken aan scholen, en deelname aan de conferentie ‘The Quest for Increased Student Achievement' in Toronto, Canada. De scholen liggen in het York Region District School Board, dat bekend staat als een van de best functionerende Boards in Canada. York School District is min of meer de achtertuin van Michael Fullan; het gebied waar zijn ideeën voor het eerst breed zijn toegepast.

Studiereis/conferentie naar Canada. Quest conferentie in Toronto, 10-17 november 2017  De reis is een combinatie van bezoeken aan scholen, en deelname aan de conferentie ‘The Quest for Increased Student Achievement' in Toronto, Canada.

De scholen liggen in het York Region District School Board, dat bekend staat als een van de best functionerende Boards in Canada. York School District is min of meer de achtertuin van Michael Fullan; het gebied waar zijn ideeën voor het eerst breed zijn toegepast. 

Thema’s: Result-oriented education, Inclusiveness (passend onderwijs) en Leadership 

Canada is één van de voorbeeldlanden wanneer het gaat om het doorvoeren van veranderingen. Zijn de ideeën, de scholen, of de bestuurders beter dan in Nederland? Dat kun je waarschijnlijk niet zo stellen. Maar wat in Canada wel is gelukt is veranderingen in samenhang doorvoeren. Met minder verwarring en vertraging. En dus minder tijd en geld. Ook het Nederlandse onderwijsministerie is van deze aanpak gecharmeerd en heeft in de afgelopen jaren kennis genomen van de expertise van Michael Fullan. Deze studiereis naar Toronto en ook de conferentie, die deel uitmaakt van het programme,  sluiten op deze thematiek aan.De deelnemers bezoeken scholen en maken kennis met leidinggevenden en bestuurders tijdens de Questconferentie.

Zie voor een introductie in Fullan’s ideeëngoed: http://www.michaelfullan.ca/resource_assets/handouts/08_Nov_Keynote_A4.pdf

Toronto is één van de grootste Canadese steden. Het heeft een levendig centrum, en een uitgebreid culturele leven. Veel Canadese sterren uit het Folk en Rock-circuit die later naar New York of Californië trokken zijn hier in de clubs hun carrière begonnen (Neil Young, Joni Mitchell, Gordon Lightfoot, the Band, etc.). De stad geldt ook als een van de meest geslaagde experimenten voor wat betreft sociale integratie van diverse bevolkingsgroepen.Het programma omvat tevens een dag met een excursie naar Niagara Falls.

Klik hier voor antwoorden op de zeven meest gestelde vragen over nut en opbrengst van studiereizen.