The Quest for well-being: a collective responsibility, Toronto ON

Een bezoek aan de Quest conferentie in Toronto, Canada. Een inspirerende conferentie met internationale gasten en lokale onderwijzers. Gecombineerd met bezoeken in kleine groepjes naar scholen in York region; het ‘laboratorium’ van Michael Fullan. Een multiculturele metropool met een hart voor goed onderwijs. Voor ons dit jaar de 10e editie!
  • The Quest for well-being: a collective responsibility, Toronto ON
  • 2019-11-16T00:00:00+01:00
  • 2019-11-23T23:59:59+01:00
  • Een bezoek aan de Quest conferentie in Toronto, Canada. Een inspirerende conferentie met internationale gasten en lokale onderwijzers. Gecombineerd met bezoeken in kleine groepjes naar scholen in York region; het ‘laboratorium’ van Michael Fullan. Een multiculturele metropool met een hart voor goed onderwijs. Voor ons dit jaar de 10e editie!

Bezoek aan de ‘Quest’ conferentie in Toronto, in combinatie met schoolbezoeken.

Thema

‘The Quest for well-being’ gaat  over goed  onderwijs en betrokkenheid in de breedste zin van het word: over de innovaties van Michael Fullan en vóór hem Norm Green, over de ervaringen van 25 jaar passend onderwijs in Ontario, en over de bestrijding van achterstanden en ongelijkheden van kinderen met verschillende etnische achtergronden.

Canada is één van de voorbeeldlanden wanneer het gaat om het doorvoeren van veranderingen. Zijn de ideeën, de scholen, of de bestuurders beter dan in Nederland? Dat kun je waarschijnlijk niet zo stellen. Maar wat in Canada wel is gelukt is veranderingen in samenhang doorvoeren. Ook het Nederlandse onderwijsministerie is van deze aanpak gecharmeerd en heeft in de afgelopen jaren kennis genomen van de expertise van Michael Fullan.De deelnemers bezoeken scholen en maken kennis met leidinggevenden en bestuurders tijdens de Questconferentie.

Schoolbezoeken

De bezoeken aan scholen vinden plaats in kleine groepjes gedurende twee dagen, voorafgaand aan de conferentie.

De scholen liggen in het York Region District School Board, dat bekend staat als een van de best functionerende Boards in Canada. York School District is min of meer de achtertuin van Michael Fullan; het gebied waar zijn ideeën voor het eerst breed zijn toegepast. 

ExHEM is thuis in Ontario.

In de afgelopen 15 jaar heeft ExHEM meer dan tien onderwijsreizen naar Ontario georganiseerd; vaak naar de Quest conferentie maar vaak betrof het maatwerk.

Organisaties die met ons naar Ontario gingen zijn onder meer VierTaal, BOOR, SWV De Meijerij, LECSO, De la Salle Heemstede (nu: Jong Leren), Optimus Cuijk, PRODAS Asten. En natuurlijk vele deelnemers in samengestelde groepen.

Toronto

Toronto is één van de grootste Canadese steden. Het heeft een levendig centrum, en een uitgebreid culturele leven. Veel Canadese sterren uit het Folk en Rock-circuit die later naar New York of Californië trokken zijn hier in de clubs hun carrière begonnen (Neil Young, Joni Mitchell, Gordon Lightfoot, the Band, etc.). De stad geldt ook als een van de meest geslaagde experimenten voor wat betreft sociale integratie van diverse bevolkingsgroepen. Het programma omvat tevens een dag met een excursie naar Niagara Falls.

Klik hier voor antwoorden op de zeven meest gestelde vragen over nut en opbrengst van studiereizen.

 

De programmakosten: € 3440,00