De drie Baltische staten – Estland, Letland en Litouwen

De drie Baltische staten – Estland, Letland en Litouwen – zijn nog niet zo bekend in Nederland, maar hebben een lange en rijke geschiedenis.

De drie Baltische staten – Estland, Letland en Litouwen – zijn nog niet zo bekend  in Nederland, maar hebben een lange en rijke geschiedenis.

Hun oorsprong en glorietijd dateren uit de tijd van Hanze, in de Middeleeuwen. Toen de steden, met name Tallinn en Riga handel dreven met havensteden in landen aan de Oostzee en de Noordzee. Die steden hebben hun prachtige authentieke stadscentra weten te behouden.

Ook in Nederland waren er een aantal steden lid van de Hanze, waarvan Deventer, Zwolle, Stavoren en Zutphen tot de bekendste horen.

De 3 landen hebben in de loop der eeuwen lang onder invloed van hun buren (Rusland, Zweden, Finland, Polen) gestaan maar hebben hun eigen cultuur, en hun eigen talen weten te behouden.

Dat maakt deze landen tot een unieke reisbestemming.

De reis zal u met touringcar, minibus en vliegtuig (spoorwegen zijn er niet) in 8 dagen achtereenvolgens door Litouwen, Letland en Estland leiden. Onder leiding van uw gids Linda Zilberte (opgegroeid in Riga) bezoekt u kastelen, dwaalt u door stadscentra, ontdekt u vergeten hoekjes, en wordt u ingeleid in de finesses van de plaatselijke keukens. U vaart door kanalen van het oude Riga, U snuift een zuchtje zilte Oostzeewind op aan het strand, en wellicht is er ook gelegenheid om een ballet- of een operavoorstelling bij te wonen in een mooi theater.