All projects in B & B

B & B Boulogne sur mer (France). Een goede overnachting op een mooie en strategische plek. Midden in de cirkel Londen - Parijs - Brussel, en in een schitterende omgeving aan de kust (Côte Opale). Drie gemoderniseerde kamers met airco op 5 minuten van het Middeleeuwse centrum, en op 10 minuten van het het strand en de vismarkt. We openen april 2024.

Bij ExHEM hebben de reizen tot nu toe altijd in het teken van de professie, het werk gestaan.

Daar hebben we onze reputatie mee opgebouwd, en daar gaan we natuurlijk met veel energie en innovatie mee door.

In de loop van de jaren hebben we gaandeweg een veel bredere expertise verworven: Mooie streken met een uniek karakter. Maar die waren niet altijd in een reis rond best practices in te passen. En in ons netwerk groeide langzaam het aantal mensen met kennis en ervaring, en meestal ook een culturele achtergrond, die hen tot een bij uitstek geschikte gids zouden maken voor de reizigers die op een reis net iets meer willen.

‘Zonde, dat jullie daar niets mee doen’, zo werd wel eens gereageerd in een evaluatiegesprek.

En dus hebben we besloten om dat nu wel te gaan doen.


 Wat voor reizen zijn de Culturele en historische reizen van ExHEM?

We richten ons op interessante streken en steden, met een rijke en diverse culturele en historische structuur.

En we richten ons op de reiziger die al wat heeft gezien en meegemaakt. Waarschijnlijk bent u in enkele van de reisdoelen hieronder al geweest; lang geleden, of in een ander verband. Maar nog nooit in deze constellatie.

Niet zonder trots bieden we een serie kleinschalige reizen aan, waarbij we de lat hoog leggen. Ontwikkeld en  begeleid door deskundigen, u reist onder begeleiding van iemand die er thuis is; hetzij door geboorte, hetzij door studie of onderzoek. Soms ook door beide. En u reist in een groep  deelnemers die we in eerste instantie in ons eigen netwerk werven, dus met een vergelijkbare achtergrond. Op deze manier denken we iets van waarde te creëren.


Op deze pagina een serie reizen naar interessante gebieden, met een rijke en diverse culturele en historische structuur, onder begeleiding van iemand die er thuis is; hetzij door geboorte, hetzij door studie of onderzoek. Soms ook door beide.

Een serie kleinschalige reizen waarbij we de lat hoog leggen; ontwikkeld en  begeleid door deskundigen, en met deelnemers die we in eerste instantie in ons eigen netwerk werven.

Op deze manier denken we er iets van waarde toe te voegen.

Verdere reizen

St. Petersburg Kerstdagen in Sint Petersburg en Helsinki. 26-30 december2018. Onder leiding van Helena Brandist, afgestudeerd in Maastricht en Amsterdam, maar geboren en getogen in Sint Petersburg ontdekt u de wereldberoemde en ook de minder bekende hoogtepunten in kunst en cultuur. Binnen enkele dagen weet u de weg, en voelt u zich thuis  in de steden.

Iceland

 

IJsland. Een betoverende natuur en een ongelofelijke veelzijdige en traditionele cultuur. Voorstellingen en diners bij een IJslands gezin. Tochten door een uniek landschap. Mei 2019.

 

 

MoscowGouden ring rond Moskou. Een aantal steden rond Moskou die in de vroege Middeleeuwen al belangrijke religieuze en economische centra waren. Vergelijkbaar met de Hanze in onze streken. Veel minder bekend dan St. Petersburg  en Moskou, maar niet minder interessant. Een reis onder deskundige begeleiding per schip, trein en touringcar. Juli 2019.

 

Market

Rungis en Épernay. Om vijf uur ’s ochtends dineren in een sterrenrestaurant in een veilinghal? Een toast diep onderin de caves van Moët? Voor de echte kenners en liefhebbers. Deskundige begeleiding. Oktober 2018 en maart 2019.